Marketeer

Er verschijnt een onbekend 06-nummer in het display van mijn telefoon. Wanneer ik opneem blijkt het iemand te zijn die graag onze marketing wil doen. “Dat is allemaal geweldig dat u dat kunt alleen hoe komt u aan mijn nummer?”. Er volgt een heel verhaal over de kracht van zijn netwerk en hoe hij daarmee ons ook van dienst zou kunnen zijn. “Oké, alleen wie heeft u mijn nummer gegeven?”. Het blijft even stil. “Dat maakt niet uit. U begrijpt dat ik heel discreet ben. Daarom kan ik u dat niet vertellen”, “Als u mij dat niet vertelt dan kan ik die persoon ook niet als referentie voor uw diensten gebruiken”. Er klinken nu wat geluiden aan de andere kant van de lijn die ik niet helemaal kan plaatsen. “Nou, in dat geval kan ik u wel vertellen om wie het gaat”, “Dat zou fijn zijn”, “Alleen dan wil ik in ruil daarvoor wel het nummer hebben van iemand anders”. Ik dacht dat het niet gekker kon worden maar dit begint echt merkwaardig te worden. “Waarom zou ik u dat dan geven?”, “Dat mag toch wel duidelijk zijn. Ik doe wat voor u. U doet iets voor mij”. Die gast is niet goed bij zijn hoofd. “Wat doet u dan voor mij?”, “Nou, u vertellen wie mij uw nummer gegeven heeft”, “Hoezo is dat iets dat u voor mij doet?”, “Nu moet u even goed luisteren meneer. U krijgt van mij waardevolle informatie. Daar wil ik dan ook waardevolle informatie voor terug hebben!”. Mijn. Lieve. Hemel. “Ik begrijp dat u ontstemd bent over mijn vraag”, “Nou, dat is nog zacht uitgedrukt”. Het blijft even stil. “Weet u wat. Als u meteen akkoord gaat met mijn aanbod voor marketingdiensten en daarnaast ook uw corporate identity ontwikkeling aan mij uitbesteed dan is het u vergeven. Dan wil ik nóg wel dat nummer en ik vertel u niet wie mij naar u verwezen heeft”. Ik weet geen woord meer uit te brengen. “U bent akkoord met mijn voorstel. Fijn dat u bij zinnen bent gekomen”. Ik weet echt niet wat ik meemaak. Weet u wat ik bel uw secretaresse wel even om het verder te regelen. De verbinding wordt verbroken. Mijn onthutste gevoel wordt na vijf minuten verder versterkt doordat mijn secretaresse mij vraagt of ik een offerte inderdaad direct wil ondertekenen.