Onzakelijk

Op Whatsapp word ik voor een groepje uitgenodigd. Het blijken de twee heren te zijn met wie ik mee heb gedacht over het opbouwen van hun bedrijf. Echt hé. Ik ben al gefrustreerd omdat ik mijn mailbox niet kan openen omdat onze externe leverancier een storing blijkt te hebben. Daarom stuur ik meteen een bericht: “Mijne heren, wat kan ik voor jullie doen?”. Onmiddellijk krijg ik antwoord: “We hoopten dat je nog wat met ons kon meedenken”. Ik zucht. “Waarom zou ik dat willen?”, “Dat is goed voor ons succes”, “Ja, en?”, “We zijn toch vrienden en vrienden helpen elkaar”, “Nu zijn wij ook nog eens vrienden?”, “Ja, natuurlijk zijn wij dat”, “Welk bier drink ik met vrienden?”, “Je drinkt toch alleen champagne en cognac?”. Precies. Dit zijn dus duidelijk niet mijn vrienden. Die mij door en door kennen. “Touché”, “Haha, zie je wel dat we je kennen!”, “Wanneer is mijn verjaardag?”. Nu duurt het even voordat ik antwoord krijg. De andere ondernemer stuurt mij nu een bericht met een datum die niet klopt. “Sorry, ik heb jullie even helemaal verkeerd ingeschat”. Beide heren sturen mij nu achter elkaar een duimpje. “Wanneer zou je tijd hebben om af te spreken?”, appt de een en de ander vervolgt. “Ja en neem je dan ook weer een fles van die Moët mee. Het liefst dan de rosé versie die je met ijs drinkt”. Dit lijkt mij vrij duidelijk. De heren zijn écht héél serieus met hun bedrijf bezig. “Hoe gaat het eigenlijk met de verbreding van de activiteiten?”, “Die is on-hold gezet want de markt verandert héél snel en dat geeft ons héél veel kansen. Die moeten we NU pakken!”, “Vertel, wat speelt er dan zoal”. Het blijft weer even stil. “Dat is niet goed in de app te zetten. Daarom willen we graag met je afspreken. Voor jou dan de kans om weer met ons bij te praten”. De frustratie van niet kunnen mailen valt in het niet bij wat deze heren hier presteren. “Dat gaan we niet doen. Ik heb méér zin in bier en sushi met twee zakenrelaties”, “Ook wij lusten sushi!”, “Ja lekker!!!!”, appt de ander. “Het is denk ik toch beter om business en pleasure gescheiden te houden maar bedankt voor jullie aanbod!”, “We horen wel wanneer je met hangende pootjes terugkomt”. Dat mijn e-mail nog steeds niet werkt voelt rustgevend.